Nieuws

Overkapping Trouweiland

We zijn druk bezig met het realiseren van een transparante punttent op het Trouweiland, dat beschermt tegen weer en wind. De opening in het midden dient tevens als schoorsteen, zodat er zelfs een vreugde-vuurtje gestookt kan worden. Compartimenten kunnen eruit geritst worden, en deze kan er ook geheel af. Dit tentdak gaat het glazen kasje vervangen binnenkort.

ontwerp transparante tent Trouweiland

Bijzondere trouwlocatie

Stichting Convoi Exceptionnel heeft een omgevingsvergunning voor een periode van 5 jaar gekregen, om theatrale huwelijken te mogen voltrekken in het droogdok van de NDSM-werf. Dit is zeer uitzonderlijk, daar het Trouweiland een kunstproject is, en dus geen commerciële tak van sport.

 

 

NieuweProefStoomPlaats-NDSM

Deze ontmoetingsplek van staal speelde het afgelopen jaar de hoofdrol in tal van theatrale “beladen” Convoi-gebeurtenissen, rondom het thema vuur, waar vele kunstenaars van de NDSM-werf aan meewerkten. Zo waren dierbare overledenen een Nacht met ons bij het kaarsjesaltaar, verkleumde thuislozen in de kerstnacht, nieuwjaarswensen vuurden de hemel in, en op doodgewone dagen was er de doe-het-lekker-zelf BBQ. Met de start van de omvangrijke renovatiewerkzaamheden van de hellingen sluit Convoi dit jaar van verbindings-experimenten af, waarvan een prachtig kunst-fotoboek als tastbaar naslagwerk in de maak is. Convoi gaat zich concentreren op het verder ontwikkelen van de 2 pareltjes uit deze reeks, waarover hieronder meer.
Juist omdat het droogdok de komende jaren niet openbaar toegankelijk is, doopt Convoi het Vuureiland om tot:

Trouweiland@NDSM

Convoi wordt theatrale weddingplanner met een roestig NDSM-rafelrandje!
Stap in Convoi’s huwelijksbootje en zeg JA tegen elkaar op het Trouweiland. De officiële ceremonie vindt plaats in een glazen huisje, dat het bruidspaar, de getuigen, de beëdigden en de trouwkaars beschermt tegen weer en wind. De genodigden staan uiteraard op gepaste afstand aan de waterlijn!
Naast het voltrekken van de rechtsgeldige handeling maakt Convoi speciaal op maat de ceremonie, met alles erop en eraan.  Alle diensten en producten worden op zeer bijzondere wijze door kunstenaars verzorgd.
Heb je trouwplannen?  We hebben op 29 mei een bijzondere moment beschikbaar te midden van het Hemeltjelief-festival; jouw feest is al in volle voorbereiding!

Tijdens de “24 H van Noord” op 26+27 oktober 2013 hielden we al een geslaagde trouw-proeve, alwaar enkele officiële huwelijken zijn bezegeld op onorthodoxe wijze.
Tijdens de nachtelijke trouwmarathon zijn velen in het onecht met elkaar verbonden, en haalden we hiermee het NOS-journaal.