Het Trouweiland

Het eiland van staal

Deze bijzondere verbindings-plek is gebouwd van oud scheepsstaal, als een ode aan het roemrijke verleden van de NDSM-werf. Een U-vormige bank biedt ruime zitplaats aan 10 personen. De afmetingen zijn 4 x 4 meter.

Trouweiland photoshopje

Een glazen huisje

Bij minder mooi weer beschermt het glazen huisje tegen weer en wind. Bij stralend weer spelen we in de open lucht.

Trouweiland en water vanuit de lucht

Het huwelijksbootje

Het Trouweiland in het water van het droogdok op de NDSM-werf is slechts bereikbaar met het huwelijksbootje! Jullie peddelen zelf naar het eilandje vanaf de steiger.

Huwelijksbootje Trouweiland

De NieuweProefStoomPlaats-NDSM

Dit is de naam die ontwerper Hetty van Bommel deze ontmoetingsplek van staal meegaf. Refererend aan het roemrijke verleden van de voormalige scheepswerf, de NDSM. De NieuweProefStoomPlaats is een dukdalf, gelegen in het IJ, waar vroeger de schepen via het droogdok het IJ in werden gelaten lagen proef te draaien, voordat ze het ruime sop mochten kiezen.

 

De ceremonie

Deze vindt plaats in een glazen huisje dat het bruidspaar, de getuigen en de trouwkaars beschermt tegen weer en wind. De genodigden staan op gepaste afstand aan de waterlijn.

Trouweiland met publiek aan de waterlijn

 

Trouw met een roestig NDSM-rafelrandje!

 

Trouweiland-NDSM; De NieuweProefStoomPlaats-NDSM kreeg in 2014 de status van bijzondere trouwlocatie, waarbij ConvoiExceptionnel zelf de huwelijken gaat voltrekken, uiteraard op z’n NDSMs. Indien gewenst op maat met rituele medewerking van tal van NDSM-kunstenaars.

Trouweiland is het nieuwe hoofdstuk in het kunstproject NieuweProefStoomPlaats-NDSM van Convoi Exceptionnel; onze ontmoetingsplek van staal, gelegen in het water van het droogdok wordt officiële trouwlocatie, en Convoi wordt creatieve weddingplanner en trouwambtenaar! We maken speciaal voor jullie een theatrale huwelijksceremonie op maat, waarbij de mogelijkheden onuitputtelijk zijn.

 

Trouweiland@NDSM

Convoi wordt theatrale weddingplanner met een roestig NDSM-rafelrandje!
Stap in Convoi’s huwelijksbootje en zeg JA tegen elkaar op het Trouweiland. De officiële ceremonie vindt plaats in een glazen huisje, dat het bruidspaar, de getuigen, de beëdigden en de trouwkaars beschermt tegen weer en wind. De genodigden staan uiteraard op gepaste afstand aan de waterlijn!
Naast het voltrekken van de rechtsgeldige handeling maakt Convoi speciaal op maat de ceremonie, met alles erop en eraan.  Alle diensten en producten worden op zeer bijzondere wijze door kunstenaars verzorgd.
Heb je trouwplannen?  We hebben op 29 mei een bijzondere moment beschikbaar te midden van het Hemeltjelief-festival; jouw feest is al in volle voorbereiding!

Tijdens de “24 H van Noord” op 26+27 oktober 2013 hielden we al een geslaagde trouw-proeve, alwaar enkele officiële huwelijken zijn bezegeld op onorthodoxe wijze.

Kijk op onze Weddingplanner ‘s checklist . Alle producten en diensten worden verzorgt door kunstenaars, en zijn speciaal voor Trouweiland ontworpen, cq worden speciaal ontworpen.